CALIDA

Calida grundades 1941 i Schweiz och fick ett stort genombrott med sina sköna, enkla plagg och med sin oslagbara kvalitet. Kort därefter kom varumärket till Sverige och är idag en av de viktigaste aktörerna inom basunderkläder, loungewear och nattplagg, med kollektioner för både dam, herr och barn. Plaggen, med dess fantastiska passform, är sköna att bära och består främst av naturliga material.

Calida är hållbart - Både i kvalitet och för världen. Samtliga plagg är miljövänliga, humanekologiska och tål samtidigt att tvättas om och om igen.

Calida är perfektion - Calida gör sina plagg i yttersta perfektion, där kvalitet och komfort blandas med innovation och genuin erfarenhet.

Calida är komfort - Calida skapar välmående i alla situationer, alla dagar i veckan.

 

Made in green – by OEKOTEX/CALIDA

Calida är  idag ledande inom underklädesbranschen när det kommer till hållbarhet. Förutom fantastisk kvalitet, så är alla plagg Oekotex-cerifierade, dvs miljövänliga, allergitestade och fria farliga substanser. Men nu har även  Calida tagit steget vidare och låtit allt bli transperant i ett nytt hållbarhetsprojekt tillsammans med Oekotex– Made in Green. Varje unikt Calidaplagg kommer att få en synlig qr-kod, som kan scannas in/slås in på datorn, och där man som konsument kan spåra och följa plaggets produktionsanläggningar och fabriker längs hela textilkedjan. Allt från tyger och material till fabriker toch transporter genomgår desutom nogranna tester och hundratals krav för att bli en del av Calidas  hållbara produktionskedja.